1

#35dagen dag 2

Geen mooie foto maar oh wat werd ik er blij van.
Een bijdrage van het Revalidatiefonds van € 10.000 voor het Rolstoelpad Beetsterzwaag!
Ik ben voorzitter van deze kleine stichting die maar één doel heeft: het aanleggen van een Rolstoelpad in Beetsterzwaag.
Dit kleine Friese dorp heeft vijf instellingen waar mensen met een beperking kort, lang of zelfs permanent verblijven. En dit dorp ligt midden in de ‘Friese Wouden’, een prachtige omgeving met vele wandelpaden dwars door de bossen. Helaas zijn het allemaal zandpaden. In de zomer heel mul zand, in de winter een grote modderpoel en bij vorst spekglad. Niet echt leuk om met een rolstoel een ommetje te maken en net als ‘gewone’ mensen van de natuur te genieten.
En hoe de eigenaar van de grond en de gemeente ons plan omarmen om een toegankelijk pad aan te leggen, daar is veel geld voor nodig dat er niet is.

Kortom, reden om een stichting op te richten en een pad te realiseren.
Wat is het hartverwarmend te merken dat het hele dorp achter dit doel staat, dat er een groep van 55 fietsers besloot de Mont Ventoux te gaan beklimmen en zich te laten sponsoren, dat ze daar allerlei acties voor hielden die varieerden van schaatsles op Thialf door een oud kampioen tot een eigen cd met het Mont Ventoux lied. We waren diep onder de indruk van het enorme bedrag dat bij elkaar werd gefietst én van alle ongelooflijk positieve reacties. Serviceclubs die een bedrag aanboden, iemand die haar 25-jarig jubileum bij haar werkgever aangreep om geld voor het pad te vragen, de gemeente die bij alles helpt en waarschijnlijk ook financieel bijdraagt, de eigenaar van de grond die de grond belangeloos ter beschikking stelt en de zorg voor het toekomstige onderhoud op zich neemt en de aannemer voor wie letterlijk geen brug te ver is (er is een bruggetje nodig dat al maanden klaar ligt!) en die het pad voor een zeer scherpe prijs zal gaan aanleggen.

En nu de harde feiten: de aanleg van het pad gaat ruim € 150.000 incl. 21% BTW kosten.
Door sponsoring, acties, giften en fondsen zijn er nu toezeggingen van € 110.000 en hebben vijf grote fondsen de aanvraag in behandeling. We hopen dat we nog dit najaar de definitieve opdracht kunnen geven zodat het zo gewenste pad er in 2013 komt.
En wat is het dan heerlijk vanmorgen een toezegging in de bus te vinden van
€ 10.000 waardoor de stand nu op € 120.000 staat. Het begint nu binnen bereik te komen, op naar de laatste loodjes!

Delen is fijn:

Eén reactie

Geef een reactie

[postlist id="513"]