kratjes,slechtweer programma,vakantie,auto
6

Poezen en pakken

Het is bijna zo ver, ik mag bijna naar mijn ‘andere land’. Naar Zweden.
Maar wat moet er van te voren nog veel gebeuren.

Pepijn,Burmezen,kratje,vakantieGisteren als eerste de poesjes naar hun logeeradres gebracht. Petter&Pientje gaan daar nu voor de vierde keer naar toe, Pepijn voor het eerst. Het is ongeveer een uur rijden maar dat levert eigenlijk nooit problemen op.
En omdat het de laatste dagen zo goed ging met Pientje durfde ik het aan: Pepijn en Pientje samen in één draagmand! Eerst Pepijn want die vindt alles goed. Daarna Pientje er per verrassing bijgepropt, ze was te verbouwereerd om te protesteren!

Ze gaven geen kik gegeven onderweg en kwamen als dikke maatjes uit de draagmand. Pientje vertrok direct naar boven en ging daar in haar ‘eigen’ hangmatje liggen en Pepijn ging haar achterna en genoot van de trap om daarna met Petter een feestje te bouwen want wat hebben ze een ruimte!
Kortom, een betere plek kunnen ze niet hebben.

Naar huis, onderweg langs de garage, boodschappen en naar de kapper. Daarna een rondje tuin voor de laatste ongerechtigheden en de to-do lijst verder afgewerkt. Ik lig op schema.
Maar wat een stille avond zonder mopperende, spelende en op schoot liggende poezen. Niks aan.

Vanmorgen lekker uitgeslapen en begonnen met de auto in te laden.
auto,kratjes,achterbank,vakantieHeel veel kratjes want ik heb zo mijn systeem. Een boekenkratje (voor als de e-reader bezwijkt), een slecht-weer kratje want statistisch gezien zal er toch ooit een Zweedse vakantie komen waarin de regen toeslaat, een kratje met water, dropjes en heel veel andere nuttige dingen, etc. Intussen draait de wasmachine, werk ik Twitter en mijn mails af, leg ik een briefje voor S, mijn geweldige nieuwe tuinhulp klaar en doe ik duizend andere dingen. En weer lig ik op schema!

Straks de tassen pakken met kleren voor warm en voor koud. Eigenlijk altijd hetzelfde, het is routine.
En voor het eerst vind ik het makkelijk dat de poezen er niet zijn. Pepijn zou overal in gaan zitten en nu kan ik alle deuren open laten staan zonder dat ze de kasten overhoop halen of de straat op vliegen.

Nu alleen de koelkast nog leeg, de afwasmachine aan en de vuilniszak in de container.
Morgenochtend de laatste dingetjes in de auto en dan is het zo ver.
Ik lig nog steeds op schema!

Stenaline,ferry,Kiel-Göteborg,vakantie,  Zweden

 

Delen is fijn:

6 Reacties

  1. Ik wens je heel veel plezier! en uiteraard ga je de poezen missen, maar je gaat ook weer naar je tweede vaderland toe. En dat is ook heel fijn! Fijne vakantie!!!!

    • Mijn vertrouwde plekjes: Tjörn, Tolvsbo en terug naar Tjörn! Volgende keer weer een nieuw stuk, nu genieten van het thuiskomen.

Geef een reactie

[postlist id="513"]