4

#35dagen dag 20

Het is of er geen einde aan zal komen…..
Wat een geweldige zomer maken we mee. Ik kan me niet herinneren wanneer ik voor het laatst zó van een zomer heb genoten. Daarin zal ongetwijfeld meespelen dat ik vlak voor de overgang naar een ander leven sta en daar nu al de vruchten van pluk. Het werk, hoezeer ik daar ook altijd van heb genoten, verdwijnt steeds meer naar de achtergrond, nieuwe dingen melden zich aan en ik kan het loslaten. Dat is wel eens anders geweest!
Ook verandert het begrip ’tijd’. In voorgaande vakanties waarin een hittegolf viel baalde ik altijd ongelooflijk. Ik kan nu eenmaal slecht tegen de warmte zodat ik meestal binnen zat te wachten tot de koeler werd zonder ergens toe te komen. Maar tot mijn eigen verbazing is dat nu heel anders! Het voelt allemaal veel meer ontspannen en ik lijk er probleemloos aan toe te geven. Dat kan nu omdat ik weet dat op afzienbare termijn de vrijheid voor de deur staat en ik niet hoef te woekeren met mijn vakantiedagen die ik altijd zo goed mogelijk en vooral nuttig en zinvol wilde besteden. Weer zo’n opzienbarende ontdekking.

Een van de fijnste dingen van zo’n zomer als deze is het tot heel laat buiten kunnen zitten. In mijn tuin is altijd wel een beschut hoekje te vinden waar dat kan. Gezellig met vrienden een glaasje wijn drinken, nog laat buiten eten en vooral heel lang lezen. Dat laatste is niet zo eenvoudig want ik heb geen elektrische verlichting in mijn tuin. Voor dat glaasje wijn maakt dat niets uit, de stormlantaarns en de kaarsjes geven daar meer dan genoeg licht voor.
Maar lezen is andere koek. Vroeger deed ik dat ook bij een stormlantaarn maar dat was vooral heel sfeervol en niet echt praktisch. Inmiddels heb ik een elektrische lamp op een accu waarbij het wat beter gaat maar toch geen echte oplossing is want ik moet met mijn neus tegen de lamp gaan zitten wil ik wat kunnen zien. Ik pieker dan ook al tijden over een oplossing maar zodra de warme avonden over zijn vergeet ik het weer dus gebeurt er niets.

Gelukkig heb ik sinds kort de ultieme oplossing bedacht: de aanschaf van een e-reader met een ingebouwde verlichting! Wat lijkt het me heerlijk om zonder ergens door gehinderd te worden tot laat in de avond buiten te kunnen blijven lezen, in de tuin, aan een Zweeds strandje, onderweg en waar dan ook.
Hij gaat er dan ook komen, die e-reader, het wachten is nu alleen nog op het nieuw type dat eraan komt.
Helaas zal deze lange zomer dan toch echt voorbij zijn, maar volgend jaar komt er weer één!

Delen is fijn:

4 Reacties

 1. Ik wilde halverwege al roepen: Kobo Glo!
  Heb ik cadeau gedaan aan Sacha, en die heeft me er toch een plezier van gehad in de vakantie. Gewoon lekker blijven lezen als het donker wordt. Niet eerst op zoek naar een zaklamp.
  En toch en toch en toch
  blijf ik zelf zweren bij papier.
  Ik heb niks tegen een e-reader, maar hoef hem zelf nog niet.
  Ga morgen Proust kopen. En de meeste lol zit hem in het vasthouden en ruiken er aan. Ik heb hem steeds even in handen gehad, als ik in de boekwinkel kwam. Straks ben je van mij, denk ik dan, en zet hem weer terug.
  Hoe kan “effe downloaden” daar ooit tegen op?

 2. Er komt een nieuw model van de Kobo Arc Glo met een 30% grotere bladspiegel terwijl het apparaat nauwelijks groter wordt en daar wacht ik op. Hecht ook zeer aan ‘echte’ boeken, maar voor die lange avonden…..

 3. Aanschaffen Liesbeth, juist voor die lange avonden is het ideaal. Tuurlijk er gaat niets boven een echt boek, maar op den duur zul je ook het “lichtgewicht” gaan waarderen.

Geef een reactie

[postlist id="513"]